Číst dál: zobrazit

Pobytový podzimní balíček na Chatách U Tesařů

Číst dál: zobrazit

Nový letní specíál Tesák SUN ALE 11%

Číst dál: zobrazit

Pivovar Tesák

Pivo u nás vařené:

  • 12% světlý ležák Tesák

    Ležák plné chuti, více chmelený s hořkostí na konci.Celkově vyvážené pivo,vybízející k dalšímu napití.

  • 12% polotmavý ležák Tesák

     Polotmavý ležák s kombinací sladko hořké chuti, s karamelovými tóny se svěžím pocitem po napití.

  • IPA3% speciál

     Speciálně svrchně kvašené pivo jantarové barvy,vynikaá kombinací sladů carared a mnichovského sladu. Pivo chmelené převážně za studena,použity jsou americké chmely dodávající pivu svěží citrusovou a ovocnou vůni.

Pivo Tesák prodáváme ve skleněných 1l lahvích s pákovým uzávěrem a v 1,5l PET lahvích.Dále prodáváme KEG sudy o objemu 50l,30l a 20l.K sudům je možné zapůjčit chladící zařízení. Cena piva je sdělena na požádání.

Pivo čepujeme v pivovaru přímo z výčepních tanků(v období od dubna do října). Výčepní tanky jsou rovněž propojeny s naší Restaurací U Tesařů, která se vyznačuje výbornou domácí kuchyní. I zde čepujeme výhradně pivo Tesák.

 

Ležáky vaříme

výhradně z českých surovin

  • Voda
    je hlavní složkou,která je v pivu obsažena.My používáme pitnou pramenitou vodu z obecního vodovodního řádu.Obecní řád čerpá vodu ze studní, které se nacházejí zde v Bítově, oblasti s nejčistčí přírodou na jižní Moravě. Je to pramenitá voda, která dává našemu pivu jedinečný charakter. Voda čerpaná z vodovodního řádu je pitná voda,kde jsou dodržovány jedny z nejpřísnějších norem v ČR.
  • Slad
    Slad plzeňského typu si bereme z hodonických sladoven SOUFFLET, nebo dovážíme ze Záhlinic, kde je humnová sladovna, která produkuje slad tradičním způsobem
  • Chmel
    Pro výrobu ležáku používáme výhradně žatecké chmely ne formě granulí . Žatecká oblast se vždy vyznačovala a vyznačuje vynikající kvalitou chmele
  • Kvasnice
    Pracujeme zejména s pivovarskými kvasnicemi tzv. spodního kvašení, které jsou typické pro výrobu piv plzeňského typu. Tyto kvasnice vyznačují tím,že kvasí při nízkých teplotách cca maximálně 12,5°C a po prokvašení si sedají na dno kvasných nádob.

Copyright © 2018. All Rights Reserved.